Monday, April 27, 2009

Antara

Maybe siapa pernah tengok Family Outing tau pasal benda
nie, tapi aku t'ingin nak tulis.

Antara Family n Kawan.
Jika kedua-dua nie jatuh dalam sungai mana yang akan aku
selamatkan dulu..
Family aku,
atau Kawan2 aku.

Ramai akan cakap selamatkan family dulu.
Yes, aku akan selamatkan family aku dulu.
Aku akan pastiakn family aku selamat dari segala bahaya.
Aku akan lindungi family aku dari segala susah.
Sebab family aku sentiasa ada dengan aku.
Susah senang aku.
Rahsia aku hanya family aku saja tahu.
Permulaan hidup aku dengan family aku.
Mula aku b'cakap hingga aku pandai b'debat.
Mula aku b'jalan hingga aku pandai b'lari.
Mula aku belajar mengeja hingga aku pandai tulis cerita.
Semua dengan family aku.
Gelak ketawa first aku, sedih aku semua dengan family aku.
Aku akan pastikan diorng bahagia.

Tapi apa jadi kat kawan2 aku.
Xkan aku nak biarkan Kawan2 aku lemas camtu ja depan mata aku.
Kawan2 yang ada saat2 aku jauh dari family aku.
Kawan2 yang tenangkan aku bila saat aku tau cerita yg
family aku xpatut tahu kerna masalah remaja.
Kawan2 yang bila aku b'gaduh akan tenangkan aku.
Kawan2 yang sedia maafkan aku bila aku buat salah.
Kawan2 yang teman aku kemana2 saat family aku jauh.
Sanggup kah aku tengok kawan2 aku lemas di bawa arus camtu
ja......


Jawapan aku...
Aku akan selamatkan Family aku dan lemas b'sama kawan2 aku.
Bukan aku tinggalkan family aku, tapi aku hilangkan beban
mereka. Aku lebih rela biar family aku hilang aku dr aku
hilang mereka yg pasti akan buat aku menyesal seumur hidup.
Sanggup kah aku hilang semua kawan2 aku depan mata aku dan
mampukah aku hidup bahagia lagi pastu...Biar aku lemas
sekali dengan mereka.

Post nie maybe merepek bg korang..Benda yg xlogik. Apa nie
main mati2. tapi nie nilai setiap insan dalam hati aku.

8 comments:

nab said...

=D

Hanim Amron said...

noooo.. we all takkan lemas.. coz we all dah learn how to swim.. :D

Yun Yi said...

beli goggles weh...jom aaaa jom aaaa

akusuraya said...

Wehy aku masih belajar camna~ hahahaha

akusuraya said...

Goggles dah ada la.

nab said...

beli googles ada power... satgi langgar bontot org swimm. haha

wantuutri said...

googles ada power?bodo ni.hahaa

akusuraya said...

Wehy apa bodo2 btul la, ari 2 kiteorg jmp